Ta nästa steg

Young entrepreneurs are to launch an app where private individuals can buy and sell services

Texas Forslund and Gustav Hultgren have run GT-Konsult for two years and received two company awards for their investment.

Idén till Svippo kom när Texas och Gustav kom i kontakt med privatpersoner som ville köpa tjänster – gräsklippning, snöskottning och liknande – som GT–konsult inte hade egen personal som kunde göra.

– Vi tog in en kompis som gjorde jobbet, säger Gustav Hultgren. Han var duktig på att göra jobben, men hade ingen koll på hur man driver eget företag, tar betalt eller hur det fungerade med skatt och moms. Allt sånt skötte vi.

– Det var då vi kände att det borde vara enklare för kunder att hitta dem som kan utföra tjänster – och intressant för privatpersoner att kunna marknadsföra och sälja tjänster.

För ett år sedan började man undersöka hur det skulle kunna gå att bygga upp en ny plattform för just en sådan marknad.

– Med Svippo öppnar vi upp möjligheter som hittills bara funnits i södra Sverige och enbart för dem som redan har företag, säger Texas Forslund. Vi skapar en öppen tjänstemarknad som ger alla möjligheten till arbete, oavsett om man är privatperson eller företag.

gt

Förhandlar med investerare

Konceptet är att privatpersoner och företag registrerar sig som tjänsteleverantörer på Svippo, beskriver vad de har att erbjuda och prissätter tjänsterna.

Andra privatpersoner och företag kan sedan köpa tjänsterna och betalningen sker inte förrän tjänsten är utförd.

– Registreringen, både för säljare och köpare, sker med Bank–ID och för privatpersoner som utfört tjänster betalas ersättningen ut som skattade pengar, säger Gustav Hultgren.

– Vi kommer att samarbeta med bolag som sedan länge etablerat lösningar för en sådan hantering.

Sedan i fjol har Texas och Gustav fördjupat sig i allt som handlar om juridik, arbetsgivaransvar och försäkringsfrågor.

– Det var en djungel men nu har vi greppat allt och Svippo är redo att börja testas lokalt, säger Texas Forslund.

En hemsida ligger uppe och där kan man anmäla sig för att testa Svippo.

Texas Forslund

VD & Grundare

”Svippo kommer att erbjuda en enkel och säker plattform för människor och företag att köpa och sälja tjänster, vilket kan hjälpa till att främja tillväxt och samhällsutveckling genom att öka tillgången till arbete och tjänster.”

Read the full article

Är du redo att ta nästa digitala steg?

5/5 stjärnor på google

Alltid 100% kundnöjdhet

Tillgänglig support 24/7

Fyll ut formuläret så kontaktar vi er!