Backgrund

Rolf Dalin har målat i drygt tre decennier. Efter en rad tidiga experiment med olika material är hans skapande sedan länge helt koncentrerat till oljemålning. Genom åren har man kunnat se Rolf och han själv på olika utställningar över hela Sverige. Rolfs önskan har varit att få in hans tavlor och information på en digital plats så vem som helst, när som helst kan ta del av hans konstverk. GT-Konsult fick i uppdrag att göra just detta, en hemsida så berättar historien om Rolf Dalin.

Lösning

När man blir kontaktad och ska skapa en hemsida med konst kommer man alltid fram till samma punkt. En konstnär gör oftast inte enbart 1 verk, utan det är saker man gör varje dag baserat på vilket sinnestillstånd man befinner sig i just då. Utmaningen för oss blev att skapa en hemsida som utstrålar alla de olika känslorna som hans konst avger sig.

Hemsida

Allt handlar
om känsla

Hemsidan

För att hedra Rolf och hans livsverk valde vi att gå på en mer berättande hemsida med inslag av hans konstverk. På hemsidan kan man följa Rolfs resa från start, till slut. Man får även möjlighet att ta del av Rolfs fantastiska konstverk där vi skapat hemsidans grafiska design baserat på konstverken vi lagt in i hemsidan.

Grafisk design

Ytterliga ett uppdrag var att skapa en logga, ett grafisk varumärke till Rolf och hemsidan. Rolfs tavlor inspirerade oss när vi funderade över hur den skulle se ut. Vi valde skrivstil som ser målad och nästan lite övertorkad ut, detta ska symbolisera Rolfs lätta och vackra drag med penslarna. När vi tittade igenom Rolfs konstverk blev loggans färg solklar, en varm nyans av orange.

Lärlingen

Kunden valde att låta en av våra lärlingar bygga deras hemsida. Detta för att de har samma vision som oss om att tro på samt stötta ungdomar som har mål med sin karriär. Vi är väldigt stolta att erbjuda denna typ av lösning då eleverna utbildar sig hos oss, ökad kompetens inom området samt att företaget får ett extra förmånligt pris, en så kallad win-win.

Yazan

”Att jobba med Rolfs hemsida och grafiska design var väldigt roligt och lärorikt. ”

Följ knappen och se Rolfs hemsida

Hej, vill du bli uppringd?

 Vi tror på snabb och personlig service.